Samosa’s

Pittig gekruide gefrituurde hapjes, dat zijn samosa’s. Erg lekker, uit India, maar hier in mijn eigen variant. Ideaal voor picknicks, als bijgerecht of voorgerecht, op de dag zelf op te eten of de volgende dag, en ook nog eens veganistisch – kan het beter?

Je hebt nodig: 1 pak filodeeg, olie om in te frituren en voor het filodeeg, 1 ui, 100 gram tuinerwtjes uit de diepvries, 4 aardappels, een paar takjes verse koriander, 1 teentje knoflook, 1 theelepel komijn, 1 theelepel dhana jeera (dit is vermalen koriander met vermalen komijn), 1 theelepel gemberpoeder en 1 theelepel kurkuma.

Kook de aardappels en laat de tuinerwtjes ontdooien. Snijd de ui in kleine stukjes. Prak de aardappels en schep de ui, de koriander, de tuinerwtjes, de knoflook en de kruiden door elkaar. Laat het filodeeg ontdooien en verwarm de olie alvast. Ik heb dit trouwens gewoon in een wokpan met antiaanbaklaag gedaan, want ik heb geen frituurpan. Van het filodeeg heb je twee laagjes nodig, anders houdt het de vulling niet. Tussen de laagjes bestrijk je het filodeeg met vet. Je legt het filodeeg klaar, doet er ongeveer twee eetlepels van het aardappelmengsel op, en vouwt er dan vierkantjes van (zie foto). Frituur die vierkantjes totdat het filodeeg goudbruin is. Ga door tot het aardappelmengsel of het filodeeg op is. Eet smakelijk!

Dit bericht werd geplaatst in bijgerecht, feestje & bbq, veganistisch, voorgerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie